Taak van de voorlichter

Varkenshouder vraagt om voerkennis

10 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Ongeveer vier van de vijf veehouders vindt het belangrijk dat een externe partij de voederwaarde borgt. Dit komt naar voren uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Voederwaarde.nl. Tot nog toe dekt de instantie 20 procent van de Nederlandse voerproductie.

Vooralsnog zijn het vooral de kleinere mengvoerbedrijven die zich aangesloten hebben bij Voederwaarde.nl. Daarom doet de organisatie een oproep aan de andere mengvoerbedrijven om zich eveneens aan te sluiten. Middels de organisatie wordt gehoor gegeven aan de behoefte onder veehouders naar meer transparantie.

Uit onderzoek van Prosu blijkt dan ook dat 80 procent van de varkenshouders onafhankelijke controle belangrijk vindt. Tevens vindt 83 procent van de varkenshouders het belangrijk dat hun voervoorlichter kennis heeft van de voersamenstellingen en vindt 79 procent van de varkenshouders dat de samenstelling van veevoer de gezondheid van de dieren bepaalt.

Vooralsnog doen er 8 mengvoerbedrijven mee aan Voederwaarde.nl, waaronder ABZ Diervoeding, AgruniekRijnvallei, Boerenbond Deurne, CAV "Den Ham", CAVV "Zuid-oost Salland", CLV "De Samenwerking", Coppens diervoeding en VItelia Voeders.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

voederwaarde
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden