Bod van 4,5 miljard geaccepteerd

Aandeelhouders Smithfield keuren overname goed

26 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

De aandeelhouders van ’s werelds grootste varkensvleesproducent Smithfield, hebben voor de overname door het Chinese Shuaghui International Holdings gestemd. Dit meldt Bloomberg.

Het Chinese bedrijf wil Smithfield overnemen voor een totaalbedrag van 3,48 miljard euro. De aandeelhouders kunnen rekenen op 25,16 euro per aandeel. Dit bod is door 96 procent van de aandeelhouders geaccepteerd. Starboard, een hedgefonds dat 5,7 procent van de aandelen in handen heeft, wilde een tegenbod uitbrengen, maar kondigde voor de aandeelhoudersvergadering aan van dit plan af te zien.

Door de instemming van de aandeelhouders is de overname van Smithfield zo goed als rond. Kritiek van overheidsfiguren dat de verkoop een potentiële bedreiging vormt voor de Amerikaanse voedselzekerheid is verstomd. De directie en de aandeelhouders van de varkensvleesproducent zijn van mening dat de verkoop en bijdrage levert aan de varkensvleesexport naar China en dat de toekomst van Amerikaanse varkenshouders veilig is gesteld door de verkoop.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden