Vleesprijzen blijven stijgen

Amerikaanse barbecue dit jaar duurste ooit

6 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Met de zomer in aantocht begint ook weer het barbecue-seizoen, maar dat is dit jaar een minder leuke ervaring dan anders voor de Amerikanen. Dankzij het dodelijke varkensvirus PED is de prijs van varkensvlees flink gestegen en dat maakt de duurste karbonades ooit op de barbecue, meldt persbureau Bloomberg.

Het dodelijke varkensvirus heeft zich inmiddels onder ruim 4.700 varkensbedrijven verspreid, een aantal dat zich iedere week met 200 bedrijven uitbreid, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA. Sinds de uitbraak in mei 2013 zijn acht miljoen varkens gestorven aan het virus. Door de enorme uitval in de varkensstapel stijgt de vleesprijs naar recordhoogtes.

In de maand april lag de prijs op een record van 4,044 dollar per pound. Daarmee is volgens het Amerikaanse bureau voor de Statistiek het hoogste punt nog niet bereikt. De kosten blijven stijgen nog voor de markt aan haar zomerpiek in de vraag naar vlees is begonnen. Naast duur varkensvlees zorgt ook een krimpende veestapel voor duur rundvlees en ook de prijs van hele kippen staat op het hoogste niveau ooit.

Uit gegevens van de USDA blijkt dat consumenten dit jaar vier procent meer moeten betalen voor varkensvlees in vergelijking met een jaar eerder. De prijs voor rundvlees laat met 6,5 procent een nog grotere stijging zien. Voorlopig lijkt er volgens insiders nog geen daling in te zitten, de komende maanden zal de vleesprijs onverminderd hoog blijven, aldus de USDA.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

USDAvlees
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
vanplateringen 6 Juni 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/item/10851777/Amerikaanse-barbecue-dit-jaar-duurste-ooit]Amerikaanse barbecue dit jaar duurste ooit[/url]
Kan de EU dan geen vlees leveren aan de Amerikanen? Het verhaal is altijd andersom. Graag reactie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden