USDA

haven Rotterdam containers

Nieuws Varkens

Handel varkensvlees krijgt in 2022 opnieuw knauw

Nadat de wereldhandel in varkensvlees in 2021 met een eerste terugval te maken kreeg na het topjaar 2020, gaan de volumes over het huidige jaar opnieuw een stap terugzetten. Dat is althans de verwachting van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA).
15 April 2022
graanoogst combine tarweoogst Verenigde Staten

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt zet stap omhoog na prognose VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) voorziet geen grote verschuivingen in de vraag en aanbod op de granenmarkt. De vanavond (vrijdag 8 april) gepubliceerde gegevens in het Wasde-rapport liggen dan ook redelijk in lijn wat de handel verwachte. Dat betekent alleen niet dat analisten er ook vanuit gaan dat het USDA het bij het rechte eind heeft.
8 April 2022
akkerbouw graankorrels tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen en Grondstof

Tarwevoorraad VS naar laagste niveau in 12 jaar

Het nieuws van het moment op de granenmarkt is de areaalverwachting en de kwartaalcijfers over de voorraad van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Voor soja noemen analisten de cijfers bearish en voor maïs bullish. Voor tarwe reageerde de CBoT anders dan je op basis van het rapport zou verwachten.
1 April 2022
brazilie soja - agri

Nieuws Granen en Grondstof

Lagere graanvoorraad door droogte in Zuid-Amerika

De januari editie van het Wasde-rapport bevat voor de verandering eens geen grote verrassingen. De opbrengst van soja is fors verlaagd maar daar ging de markt al vanuit volgens verschillende analisten. Opvallend is dat het USDA in het rapport stelt dat tarwe relatief hoog geprijsd is vergeleken met andere voergranen.
13 Januari 2022
koeien Verenigde Staten

Nieuws Inkomensraming

Amerikaanse boer heeft goed gecasht in 2021

Amerikaanse boeren hebben in financieel opzicht een goed jaar achter de rug. Ten opzichte van 2020 is het inkomen met bijna een kwart toegenomen, zo blijkt uit een raming van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA).
6 December 2021
graanoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie (USDA) heeft het afgelopen jaar al meerdere keren voor verrassingen gezorgd op de granenmarkt en dat is nu niet anders. De markt leek gezien de prijsontwikkeling van de laatste dagen op de beurs in Chicago uit te gaan van bearish nieuws in het rapport van deze maand. Dat pakte toch anders uit.
10 November 2021
mais maisoogst

Inside Granen en grondstof

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Het Amerikaanse landbouwministerie heeft de oogstprognose voor soja en maïs licht naar boven bijgesteld in de oktober editie van het Wasde-rapport. De markt hield hier volgens verschillende analisten al rekening mee. Alleen de sojavoorraad doet de wenkbrauwen fronsen. Bij tarwe is de verwachting juist dat de voorraad krimpt. Wat betekent dat voor de prijsontwikkeling?
13 Oktober 2021
bewaring tarwe - agri

Inside Granen&Grondstof

Kleinste voorraad VS in 14 jaar stuwt tarweprijs op

Het laatste rapport van het Amerikaanse landbouwministerie USDA heeft 'bullish' cijfers in petto voor de tarwemarkt. De koersen noteren dan ook fors hoger na bekendmaking. Het land stevent af op een historisch kleine oogst. Wat merken we hiervan in de EU?
2 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox