DCA Varkens Pro

Marktwerking ver te zoeken bij vleesvarkens

31 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De afgelopen weken en ook vandaag (vrijdag) is de vraag naar varkens vlot en verwisselen de varkens makkelijk van eigenaar. Het probleem is alleen dat de prijzen niet willen stijgen, zo analyseert DCA Varkens Pro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkens:
Vooral Duitse slachterijen willen ondanks de goede marktomstandigheden geen prijsverhogingen doorvoeren. Ze beklagen zich over de vleeshandel die blijkbaar ook niet van zijn plek wil komen. Marktwerking is dus ver te zoeken en met november voor de deur, begint de tijd te dringen om nog enigszins positief het jaar uit te gaan (voor zover dat nog mogelijk is). De beurs van vanavond noteert waarschijnlijk onveranderd, maar de kans bestaat ook nog dat de 1 cent van vorige week weer wordt ingehouden.

Biggen:
De biggenmarkt vertoont het zelfde beeld als de varkensmarkt. Ook hier is het beeld onveranderd. Even was er wat vraag, wat de marktdaling tot stoppen bracht en de eerste tekenen van prijsstijging diende zich al aan. Toch lijkt hierin geen vervolg te komen. De biggenmarkt is rustig en de kopers kijken de kat uit de boom, voordat ze massaal op gaan leggen. Hierin speelt de matige varkensprijs een grote rol. Uiteindelijk gaan biggenprijzen wel stijgen. omdat seizoensgewijs het aanbod af gaat nemen.

Rechten:
De rechtenmarkt is het hele jaar al aan de rustige kant. Er is weinig tot geen geld om grote aankopen te doen. Zelfs niet op het huidige niveau. Waarschijnlijk gaan meer mensen leasen dan kopen dit jaar, maar dat kan ook nog wel in december.

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden