Bedrijf in waterrijk gebied

Vogelgriep Duitsland is de dodelijke variant

16 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De vogelgriepbesmetting in Nedersaksen is van het gevaarlijke besmettelijke type H5N8. Dit heeft de minister van Landbouw van de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat dinsdag laten weten.

De besmetting in Duitsland heeft voor Nederland geen consequenties, aldus een woordvoerder van Economische Zaken in Den Haag. De maatregelen zijn juist met ingang van gisteren wat versoepeld. De ophokplicht blijft voorlopig wel van kracht.
In het Duitse district Cloppenburg, zo'n 50 kilometer ten oosten van Stadskanaal, werd maandag op een kalkoenfokkerij vogelgriep vastgesteld. Al voor de bepaling van het type vogelgriep werd besloten de 20.000 kalkoenen alvast te ruimen.

Waarschijnlijk wordt H5N8 verspreid door wilde vogels. In Nederland is het virus gevonden in de poep van twee smienten. De kalkoenen op het bedrijf in Cloppenburg kwamen niet buiten. Net als in Nederland geldt in Nedersaksen al weken een ophokplicht.
Het bedrijf in Cloppenburg ligt in een waterrijk gebied, net als alle andere getroffen bedrijven. In de regio zijn veel pluimveebedrijven. Eerder werd in Duitsland vogelgriep vastgesteld bij een neergeschoten wilde eend op het eiland Rügen. Dat is in het oosten van Duitsland, ver van de boerderij in Cloppenburg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden