Ministerie heeft geen focus

LTO gepikeerd over instellen Commissie Nijpels

19 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, kondigde donderdagmiddag aan dat een Commissie onder leiding van Ed Nijpels advies gaat geven over de toekomst van de veehouderij. LTO hekelt de samenstelling en vindt de instelling van de Commissie overbodig.

Ik vraag me echt af wat dit toevoegt aan alle initiatieven die al in de markt worden genomen

De Commissie is in het leven geroepen met als doel de verduurzaming van de Nederlandse veehouderij te versnellen. Onder leiding van Ed Nijpels moet de Commissie daar voorzetten voor gaan geven. LTO vindt deze instelling overbodig. ‘Het is de zoveelste commissie’, zegt Albert Jan Maat. ‘Ik vraag me echt af wat dit kan toevoegen aan alle initiatieven die al in de markt worden genomen.'

Bovendien hekelt Maat de samenstelling van de commissie. Naast Nijpels bestaat de commissie uit Joszi Smeets (Youth Food Movement), Martin Scholten (Animal Sciences Group), Felix Rottenberg (oud PvdA-voorzitter), Ruud Huirne (Rabobank) en Hans Hoogeveen (ministerie van EZ ). Hoewel de commissie wel gaat adviseren over de toekomst van de veehouderij, krijgt de sector geen kans hier zelf over mee te praten, tot grote ergernis van Maat. ‘Het is over u, maar zonder u. Dit is regentisme’, aldus de LTO-voorzitter.

Volgens Maat ‘toont de commissie het gebrek aan focus aan ´dat we al langer vaststellen bij het ministerie van Economische Zaken. En het laat zien hoe hard we weer een eigen ministerie van Voedsel en Platteland nodig hebben.’

Ook op twitter uitte de LTO-voorzitter zich fel uit over de commissie Nijpels. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
petatje 19 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10868311/LTO-hekelt-instelling-en-commissie-Nijpels]LTO hekelt instelling en commissie Nijpels[/url]
En Maat, gaan we nu samen met de trekker naar Den Haag, of blijft het weer bij
woorden en delft de hardst werkende sector, van het grootste economische belang voor dit land, gewoon weer het onderspit en laten we Nederland naar de K.... gaan. Met de veehouderij als eerste sleachtoffer? Betalen de boeren daarvoor contributie?!
leonardo2 19 Februari 2016
ja petatje je hebt gelijk waar blijft LTO NVV FC en al die andere belangenbehartigers NET ALS IN DE OORLOG MOBIELISATIE MOET ER KOMEN het moet een keer afgelopen zijn met deze waanzin we hebben een regering van alleen maar milieu friekken in wat voor land leven we eigenlijk NOG!!!!!!!
Liekveurdeplet 20 Februari 2016
Klopt, we moeten deze commissie volledig negeren. Zit weer zo' n Rabokwal bij die zogenaamd voor de boeren gaat opkomen( Liboraffaire 750 mlj ,50 mlj OM schikking aan overheden betaald, niet aan slachtoffers. Slachtoffers werden later alleen maar hogere opslagen en dergelijke door neus geboord. Daarnaast hadden ze EPO affaire Mexicaanse witwaspraktijken en vele ontslagen, en DAARDOOR nu weer geweldig gedraaid. Heeren zelfingenomen business-schoolballen, de binnenlandse oorlog is al veel dichterbij dan u denkt.
zoeff 21 Februari 2016
Ik heb meer vertrouwen in Ed Nijpels dan in Jan Maat met zijn meelul club
konijn 22 Februari 2016
Enige oplossing is 10% minder gaan melken. Maak daar maar een plan voor in Europa en de problemen zijn opgelost. Niet net doen of de oorzaak bij een ander ligt. In iedere sector is het zo dat overproductie tot lage prijzen leidt. De overproductie is door de veehouders veroorzaakt en door niemand anders!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden