Financiële steun gevraagd

Spaanse varkenshouders dieper in de problemen

24 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel de Spaanse varkenssector een sterke groei doormaakt en het land een record heeft geboekt bij de export, verkeren steeds meer Spaanse varkenshouders in financiële problemen. Dit meldt Agroinformacion.

5.000

euro

verliezen Spaanse varkenshouders wekelijks

Volgens Jarc-Coag, de belangenbehartiger van agrarische ondernemers in Spanje, verliezen varkenshouders als sinds oktober 2015 gemiddeld 4.500 tot 5.000 euro per week. De organisatie roept de overheid daarom op om een einde te maken aan de financiële problemen waar varkenshouders mee kampen door rentevrije leningen te verstrekken aan producenten. Dit moet de liquiditeit op bedrijven verbeteren zodat varkenshouders de periode met lage prijzen kunnen overbruggen.  

Ook moeten de rentevrije leningen eraan bijdragen dat de Spaanse varkenssector kan investeren in de toekomst. Iets dat volgens Jarc-Coag noodzakelijk is. Volgens de organisatie is de reden dat Spaanse varkenshouders zo hard worden getroffen door de crisis de veranderde structuur van de sector en de ongelijke verdeling van de marges in de keten. Door de structuur verandering is de Spaanse varkensstapel in 2015 met 6,8 procent gestegen, maar dit leidde op veel bedrijven niet tot meer inkomsten.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Spanjeverlies
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden