Inside: Varkens & Voer Pro

Duitse biggenprijs loopt uit op Nederland

17 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

​De Duitse biggenprijs heeft over week 19 opnieuw een stap omhoog weten te zetten en de prijsstijging versnelde zelfs bij onze oosterburen. In Nederland is de weerstand tegen stijgende biggenprijzen aan het toenemen waardoor het de vraag is of de BestPigletPrice deze trend kan volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Nord/West-commissie heeft de biggenprijs over week 19 met 1,30 euro verhoogd tot 43,80 euro. Dat de Duitse prijs een stap omhoog weet te zetten is te danken aan de vraag en het niet al te ruime aanbod op de Duitse markt. Ook is in Duitsland in week 19 nog voldoende ruimte vrijgekomen voor het opleggen van nieuwe biggen en met de stijgende varkensprijzen, gebeurt dit vlot.

Ook in Nederland is nog wel vraag naar biggen, maar door het uitvallen van een slachtdag vanwege Tweede Pinksterdag is hier minder ruimte vrijgekomen voor het opleggen van nieuwe biggen, waardoor de markt minder soepel loopt dan het geval was in week 19.

De DCA BestPigletPrice blijft in week 20 onveranderd

Daarnaast is Nederland een exportland en geen importland, in tegenstelling tot Duitsland. Doordat minder plaatsingsruimte is vrijgekomen bij mesters blijven in week 20 weer wat meer biggen boven de markt hangen. Daarnaast is ook het aanbod gestaag aan het toenemen en dit geeft weerstand tegen een verdere stijging van de DCA BestPigletPrice, die in week 20 blijft staan op 40,00 euro. 

Dat de prijs stabiel blijft en de markt minder soepel loopt, betekent echter niet dat er geen grote weerstand is tegen de notering. Vaste koppelingen lopen vlot door en ook op de vrije markt is nog wel vraag, maar dan moeten het wel biggen van goede kwaliteit zijn. De verkoop van biggen van minder kwaliteit, kleinere koppels en berenbiggen loopt steeds moeizamer.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden