Inside: Varkens & Voer Pro

Opwaartse beweging biggenprijs komt ten einde

18 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De druk op de biggenmarkt is aan het toenemen. In Duitsland is weliswaar opnieuw een verhoging doorgevoerd, maar nu de varkensprijs een stapje terug heeft gezet, wordt het steeds lastiger voor de DCA BestPigletPrice om de opwaartse beweging vol te houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In tegenstelling tot Nederland, is van een stabiliserende biggenprijs in Duitsland nog geen sprake. De Nord/West-commissie heeft opnieuw een verhoging van een halve euro doorgevoerd, waardoor de prijs over week is opgelopen naar 51,00 euro. De reden dat de Duitse markt vriendelijker oogt dan de Nederlandse is dat Duitsland sterk afhankelijk is van de import. Door de sterke krimp van de zeugenstapel is de vraag naar geïmporteerde biggen nog sterker toegenomen. 

De grote vraag naar geïmporteerde biggen ontlast de Nederlandse markt wel, maar het kan niet voorkomen dat de Nederlandse markt tegen een plafond aan hikt. De onveranderde prijs is ook een vertaling van de export naar andere landen, die steeds stroever verloopt. Mesters in Oost-Europa, met name Polen, geven steeds meer de voorkeur aan Deense biggen, terwijl in Spanje een verlaging van 2 euro is doorgevoerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden