Inside: Varkensmarkt

DCA BestPigletPrice houdt prijs stabiel

1 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Nu de vakantietijd is aangebroken ziet het ernaar uit dat de handel in biggen steeds moeizamer wordt. Uiteraard komt het voor een groot deel door de vakantie, maar ook seizoenmatig gezien is het normaal dat de biggenmarkt wat rustiger wordt richting de herfst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkenshouders en handelaren die alleen te maken hebben met vaste afspraken hebben geen last van de matige biggenmarkt en kunnen gewoon hun biggen afzetten bij de vaste afnemer/mester.

De mester heeft te maken met een uitzonderlijk goede varkensprijs en wil graag de biggen van zijn vermeerderaar voor een onveranderde prijs overnemen. In de vrije markt is de situatie dus anders en hier heeft men moeite om de biggen te plaatsen bij de afnemers.

De Spaanse biggenprijs is bijvoorbeeld in de afgelopen weken alweer met vier euro gedaald. Dit geeft een goed beeld van de problemen in de vrije markt. Uiteraard komt het voor een groot deel door de vakantie, maar ook seizoenmatig gezien is het normaal dat de biggenmarkt wat rustiger wordt richting de herfst.

Toch zullen de biggenprijzen in West-Europa niet zo snel gaan dalen zolang de varkensprijzen booming zijn. Dus al met al is 2016 ook voor de vermeerderaars een goed jaar te noemen tot nu toe.

Voor deze week is de DCA BestPigletPrice onveranderd gebleven op €46,00 en het kan zomaar gebeuren dat aan deze situatie voorlopig nog geen einde komt. Ook de Duitse Nord/West biggenprijs voor week 30 blijft staan op €51,00 met als trendmelding een onveranderd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden