Inside: Varkens & Voer

Varkensslacht zakt eind juli weer iets weg

8 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks de berichten vanuit slachterijen over een moeizame vleeshandel gaat de varkensslacht gewoon door. Wel zakken de cijfers sinds het einde van juli weer wat terug, maar in vergelijking met de voorgaande jaren worden er steeds veel varkens geslacht. Wat toch de suggestie wekt dat er nog voldoende afzet is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aantal slachtingen staaft wat er gezegd wordt in de markt. Er worden nog steeds veel varkens geslacht en Duitse slachterijen vragen om varkens. In Nederland ligt het aantal slachtingen net onder een jaar eerder. Zo komt het totaal over de maand juli uit op 1.094.000 geslachte dieren. Een min van 1,35 procent ten opzichte van een jaar eerder. Waarmee Nederland iets minder vlamt dan Duitsland. 

In Denemarken is het nog wachten op de slachtcijfers van week 30, voordat juli afgesloten kan worden. Ondertussen slacht Frankrijk in een iets hoger tempo als een jaar eerder. Onder de streep werden daar over juli 1.400.682 dieren geslacht. Een plus van 2 procent in vergelijking met het jaar ervoor.  

Varkensslachtingen

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden