Deelname wordt verplicht

Telling varkensstapel onzinnig idee van CBS

15 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het voornemen van het Centraal Bureau voor de Statistiek om varkenshouders te verplichten om deel te nemen aan de varkensstapel Decembertelling kent veel kritiek. Volgens belangenbehartigers in de sector is het plan letterlijk van de zotte.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO Varkenshouderij zijn verbaasd en boos dat varkenshouders op een boete kunnen rekenen, wanneer zij niet deelnemen aan de telling. Het CBS stelt deelname verplicht, omdat steeds minder boeren reageren op enquêtes. NVV en LTO Varkenshouderij vinden verplichte deelname tijdrovend en onzinnig, omdat het CBS deze cijfers gewoon kan opvragen bij het RVO op basis van de gecombineerde opgave.

Volgens de belangenbehartigers is belonen van deelname effectiever. Zeker ook omdat het invullen van de telling tijd en geld kost. ‘Dat er een boete van maximaal 1.500 euro boven het hoofd van de varkenshouders hangt, als zij niet meedoen, is helemaal van de zotte. Het kabinet belooft ondernemers keer op keer vermindering van de administratieve lastendruk. Een verplichte deelname aan de CBS-enquête past daar in onze ogen niet in.’

NVV en LTO Varkenshouderij willen op korte termijn in gesprek met het CBS om het voornemen aan te kaarten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
varkensboer 15 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10871136/Telling-varkensstapel-onzinnig-idee-van-CBS]Telling varkensstapel onzinnig idee van CBS[/url]
volgens mij word het tijd dat er veel varkensboeren aan discalculatie gaan leiden, tellen word dan een groot probleem. discalculatie is volgens mij nog steeds niet strafbaar : )
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden