Inside: Varkens & Voer

Varkensbrokprijzen zetten kleine stap naar boven

5 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 14 reacties

De varkensbrokprijzen die sinds juni weer omhoog keken, hebben in augustus de stijgende lijn doorgezet. Erg fors zijn de plussen niet te noemen, want per saldo stijgen de prijzen tussen de vijf en de vijftien cent. Dit valt op te maken uit cijfers...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook zeugen werden in augustus duurder gevoerd. De prijs van zeugenbrok dracht ging met 10 cent omhoog en noteert 22,75 euro per 100 kilo. Hiermee zijn de prijsdalingen in april en mei weer teniet gedaan en zit de notering weer op het hoogste niveau sinds maart 2016. Eveneens een stijging van 10 cent is zichtbaar voor de notering van zeugenbrok lakto. Deze voeder kostte in augustus 27,25 euro per 100 kilo.

De ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten gaven de voerprijzen in augustus geen ruimte voor prijsverlagingen. Begin juli in week 27 noteerde de tarweprijs op de Matif 154 euro per ton, terwijl eind juli de koers in Parijs 166 euro per aantikte. In augustus heeft de tarweprijs echter weer een neerwaartse route gekozen, waardoor voerprijzen in september in elk geval niet onder druk worden gezet door de grondstoffenmarkten. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden