Inside: Varkens & Voer

Varkensprijzen verkleinen tweedeling op biggenmarkt

12 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Wekenlang konden biggenprijzen onveranderd standhouden, ondanks dat er sprake was van enige druk op de markt. Nu de varkensmarkt weer aantrekt is er ook meer vertrouwen gekomen om extra biggen op te leggen en daardoor is er sprake van afnemende druk op losse koppels. Een analyse over de biggenmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nu de varkensprijzen sinds vorige week (week 36) weer in de lift zitten, is ook de druk op vrije biggenmarkt iets komen te vervallen. Mesters zijn merkbaar meer bereidt om extra ruimte te creëren voor partij vrije biggen. Niet dat dit direct leidt tot veel extra vraag, maar handelaren merken wel dat losse koppels net even iets beter in de markt worden opgenomen.

Nu varkensprijzen overwegend omhoog kijken is de ondertoon van de toch al stabiele biggenmarkt weer wat steviger geworden. Wel is de verwachting dat prijsstijgingen op de biggenmarkt niet direct binnen handbereik liggen. Zeker ook omdat de vleesmarkt nauwelijks ruimte laten voor stijgende varkensprijzen, wat betekent dat niet alle lichten op de varkensmarkt op groen staan. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden