Voor 30 miljoen euro

Vleuten-Steijn vanaf oktober onderdeel van ForFarmers

6 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Het hing al even in de lucht, maar nu is ook het definitief. Vleuten-Steijn Voeders is vanaf 1 oktober definitief binnen ForFarmers geïntegreerd en daarmee heeft de grootste mengvoerleverancier van Europa opnieuw zijn positie in Nederland en Duitsland versterkt.

Overname past in de ForFarmers strategie

Vleuten-Steijn had in een 2015 een omzet van 91 miljoen euro en leverde zo’n 295.000 ton voer. Het bedrijf heeft voornamelijk grotere vermeerderaars in Nederland en Duitsland als klant. In eerste instantie worden 70 procent van de aandelen overgeheveld voor een bedrag van 30 miljoen euro. Het resterende bedrag wordt over 3 jaar betaald, afhankelijk van het realiseren van gestelde doelstellingen.

De overname past bij de ambitie van ForFarmers om - naast voerleverancier - vooral als kennispartner op het boerenerf te fungeren. Door de overname verandert er voor de huidige klanten van Vleuten-Steijn echter voeders weinig. Zowel de directie, als de medewerker, blijven ook na de overname in dienst van het bedrijf. Overigens is Vleuten-Steijn geen mengvoerproducent, omdat de productie bij derden wordt ondergebracht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Willie van Gemert 6 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10871805/Vleuten-Steijn-vanaf-oktober-onderdeel-van-ForFarmers]Vleuten-Steijn vanaf oktober onderdeel van ForFarmers[/url]
ForFarmers betaalt aan Vleutenvoeders dus voor een varkenshouder die alleen zeugenvoer afneemt en 400 zeugen heeft ongeveer 5000 Euro voor een klantovername voor onbepaalde tijd (misschien twee weken) Ook de aandeelhouders zullen de rekening blijvend presenteren. Afnemers let op, vertrek voor u bij de bok wordt gedaan.
hans 6 Oktober 2016
vleuten zal zijn klanten wel wat van die 5000 euro geven
speklap 6 Oktober 2016
effe rekenen, 30 miljoen /70%x100% = 42,9 miljoen euro
gedeeld door 295.000 ton voer is 145,- per ton
proficiat stein en vleuten aandeelhouders!
john 6 Oktober 2016
bij mijn voer heb je t voer ook voor inkoop + productiekosten, daar zit 20 euro per tussen op de zeugenvoeders. Dan gaat het over een marge van 5,9 miljoen laat er op jaarbasis eens 1.000.000 personeel en overige kosten afgaan. Dan harkt FF is 4,9 miljoen extra aan marge binnen, daarnaast hebben ze ook nog eens de eigen fabrieken beter bezet. wat extra rendement oplevert.

Als alle klanten blijven houd de investering zijn waarde en levert dat FF een rendement op van meer dan 11%.

Ow ja as je goed leest is het voor iedere varkenshouder interessant om een eigen voer te hebben wat je in loonproductie laat maken, daar is geld mee te verdienen.
willie van gemert 8 Oktober 2016
Foutje, een goed rekende collega varkenshouder melde mij dat mijn reken talenten nog bij gespijkerd zouden moeten worden. INDERDAAD. De 5000 Euro uit mijn vorige reactie is een nul te weinig, HET MOET 50.000 Euro zijn. Ter voorkoming van misverstanden de verkoper kan niets verweten worden (waarschijnlijk zou ik die vracht met geld die langs komt ook lossen) het verwijt zit bij de koper,die heeft te veel geld verdient over de ruggen van de varkenshouder en zal dat in de toekomst bin versterkte maten voort zetten.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden