Nu Trump bepaalt

Mexico zinspeelt op een grotere varkenssector

24 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Mexico was letterlijk de gebeten hond tijdens de race om het presidentschap van Donald Trump. Of er daadwerkelijk een muur tussen Mexico en de VS gaat komen - of dat het allemaal grootspraak was - moet nog blijken. Dit neemt echter niet weg dat de Mexicaanse varkenssector kans ziet om de productie op te schroeven nu de machtswisseling heeft plaatsgevonden.    

Mexicaanse plannen kunnen stempel drukken op wereldmarkt

Uit recente berichtgeving blijkt dat Mexicaanse varkenshouders voornemens hebben om de zeugenstapel met 20 procent uit te breiden. Ondanks dat Mexico al een flinke varkensstapel heeft, ligt het consumptieniveau nog altijd veel hoger en dat gat willen de Mexicanen dichten door de varkensstapel op te voeren. Deze voornemens worden in Amerika slecht ontvangen, omdat de export van de varkenssector in de VS voor meer dan 30 procent op Mexico gebaseerd is.

Amerikaanse analisten zien in de ambities van Mexico dan ook een bedreiging voor de exportpositie van de VS. Ondanks dat Amerika qua voerkosten waarschijnlijk goedkoper kan produceren dan Mexico, kan bijvoorbeeld ook de handel tussen Amerika en Japan verstoord worden door Mexico. Mexico heeft vrij toegang tot Japan en kan zodoende ongestoord hoogwaardige onderdelen richting Azië exporteren, wanneer er sprake is van zelfvoorziening. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
jan veltkamp 24 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10873114/Mexico-zinspeelt-op-een-grotere-varkenssector-]Mexico zinspeelt op een grotere varkenssector[/url]
We niet vergeten dat als een jaar geen regering verandert er weinig tot niets. Als de boeren, vrachtwagen chauffeurs of verpleegsters 1 dag staken dan is het paniek en een ramp. Zo is het ook met al die handelsverdragen. Vandaag waait de wind zus en morgen weer zo. Hoe minder de ambtenaren er zich mee bemoeien hoe minder barrières, des te vloeiender de handel. Want wat je ok niet moet vergeten is dat onze politici eerst zelf een probleem veroorzaken (bijv handels conflict) en dan later met veel poeha verkondigen dat ze een handelsovereenkomst hebben afgesloten. Zonder de politici was het probleem er in de eerste plaats niet eens geweest.
rob steenwinkel 25 Januari 2017
Hij doet wat hij beloofd............DIT IS POLITIEK DIE WE NOG NIET KENNEN!
Wing 25 Januari 2017
hij doet wat hij belooft, hij moet wel. ander brekt hij nu al zijn verkiezing beloftes, maar de vraag is waar moet hij het geld vandaan halen. De bouw kost namelijk niet miljoenen maar miljarden.
en hij will ook belastingen verlagen...
het geld moet ergens vandaag komen en ik denk niet dat de mexicanen het gaan finacieren..of verwacht hij dat wij, landen die naar VS exporteren (meer importbelastingen) voor de kosten opdraaien??
Jan 8 Februari 2017
Aan Wing, geld bijdrukken, inflatie, jan met de pet is de dupe van zijn beleid. Het ziet er mij niet iemand uit die het gaat halen waar hij het zit. Warren Buffet heeft ooit een open brief geschreven dat hij op een legale manier minder procentueel minder belastingen betaalt dan zijn secretaresse.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden