Amerikaanse varkenssector

varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Varkensstapel VS slinkt harder dan verwacht

Het aantal varkens in de Verenigde Staten is in de afgelopen maanden verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA). De Amerikaanse varkensprijs profiteert hiervan.
4 April 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensprijzen blijven in Verenigde Staten oplopen

De Amerikaanse varkensprijs heeft de wind overduidelijk in de zeilen en noteert intussen alweer boven $2 per kilo. Ook de termijnmarkt in Chicago loopt hard op. Waar komt deze opleving vandaan? 
21 Februari 2022
varkensvlees Verenigde Staten

Nieuws Varkens

Exportrecord voor varkenssector VS in 2021

De Amerikaanse varkenssector heeft in 2021 een exportrecord weten te realiseren. Hoewel de volumes nipt terugliepen, lag de onderliggende waarde wel hoger dan het jaar daarvoor. Net als Europa zag de VS de afzet naar China flink teruglopen, maar buurland Mexico neemt juist fors meer af.
11 Februari 2022
varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Baconprijs all time high in VS en Canada

Wat een groot contrast: Waar de prijzen van Europees varkensvlees zwaar onder druk staan, tikken de baconprijzen in de VS en Canada momenteel records aan. Hoe komt dit?
5 Oktober 2021
wildzwijn zwijn hek afrikaanse varkenspest varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

AVP verspreidt zich rap in Dominicaanse Republiek

De gemoederen rondom de Afrikaanse varkenspest (AVP) lopen wereldwijd op. In Dominicaanse Republiek is het virus nog maar kort geleden ontdekt, maar grijpt het razendsnel om zich heen. Ook in Polen en Duitsland nemen de besmettingsaantallen verder toe.
11 Augustus 2021
afrikaanse varkenspest Boerenbusiness

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest nadert Verenigde Staten

De Afrikaanse varkenspest (AVP) is vastgesteld op het Amerikaanse continent. Het virus werd gevonden bij commercieel gehouden varkens bij twee bedrijven op de Dominicaanse Republiek. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bekend. Dat het virus het vaste land van de Verenigde Staten (VS) tot zo kort bij is genaderd baart zorgen.
29 Juli 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Smithfield stopt de slacht op locatie in Virginia

Smithfield, de grootste varkensvleesverwerker wereldwijd, stopt met het slachten van varkens op de locatie in Virginia. Dit is de locatie vleesconcern is ooit is beginnen. 
15 Juli 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS zet groei door

De Amerikaanse varkensvleesexport is over de maand april wederom verder gegroeid. Dat blijkt uit de gegevens die het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft samengesteld met de U.S. Meat Export Federation (USMEF).
17 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden