Biologisch in opkomst

AgruniekRijnvallei tevreden met resultaat 2016

13 Maart 2017 - Wouter Baan

Een goed resultaat met een solide omzet, zo beschrijft AgruniekRijnvallei de financiële jaarcijfers over 2016. Zowel voer, plant, op- en overslag en winkels hebben bijgedragen aan een brutowinst van 1,3 miljoen euro uit een omzet van 230 miljoen euro.

Goedkopere grondstoffen laten omzet dalen

De omzet van veevoer in tonnen noteerde in 2016 een constant niveau. Dat is in lijn met de cijfers van 2015. Wel zijn er verschuivingen waarneembaar. Zo ziet de veevoerleverancier een sterke stijging in rundvee, terwijl het biologische segment eveneens groeicijfers kan weerleggen. Ook enkelvoudige grondstoffen zijn in trek onder veehouders, zo constateert AgruniekRijnvallei. De reden dat de omzet lager uitpakt dan in 2015, komt volgens de coöperatie door goedkopere grondstoffen.

Zowel de liquiditeit als de solvabiliteit, die bijna 67 procent bedraagt, zijn volgens AgruniekRijnvallei naar wens. Naar eigen zeggen probeert de coöperatie met een basis van kennis, kunde, kwaliteit en scherpe kostprijs de goede resultaten van afgelopen jaar in 2017 een vervolg te geven.

Deze week, week 11, volgen ook de jaarcijfers van ForFarmers en Agrifirm. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden