Ondanks stevige concurrentie

Tönnies pronkt met extra omzet en meer slachtingen

16 Maart 2017 - Wouter Baan

Meer slachtingen en meer omzet domineren de resultaten van het vleesconcern Tönnies over 2016. Het familiebedrijf, tevens marktleider in Duitsland, geeft toe dat het uitdagende omstandigheden waren in een markt met stevige concurrentie. Desondanks wist het bedrijf wel 50 miljoen euro extra omzet te realiseren.

In totaal noteerde het slachtcijfer van Tönnies 20,4 miljoen varkens, waarvan 16,2 miljoen in Duitsland. Dit is een stijging van ruim 2 procent. Dat komt in absolute getallen neer op 400.000 extra geslachte varkens ten opzichte van 2015.

2

procent

meer slachtingen ten opzichte van 2015

Volgens Tönnies vallen de 424.000 geslachte runderen hierbij een beetje in het niet. Oftewel, de focus van het vleesconcern ligt nog altijd op varkens. Met deze aantallen wist het vleesconcern in 2016 over de verschillende landen een omzet te realiseren van 6,35 miljard euro.

Naar eigen zeggen heeft Tönnies in 2016 haar marktpositie verder verstevigd. ‘Vanwege een structureel investeringsbeleid staan we goed gepositioneerd in een markt met stevige concurrentie’, aldus voorman Clemens Tönnies. Volgens Tönnies blijft Duitsland de belangrijkste markt voor het vleesconcern, maar ook andere markten hebben de aandacht. ‘De overname en integratie van het Deense Ticans is hier een concreet voorbeeld van. Ook op de Britse markt is Tönnies actief. 

De eerste maanden van 2017 verlopen voor Tönnies alles behalve voorspoedig. Begin dit jaar verloor Tönnies de exportvergunning naar het lucratieve China, wat betekent dat daar momenteel geen vlees kan worden afgezet. Hierdoor is de grootste slachterij van Duitsland momenteel voornamelijk aangewezen op de Europese markt. Tönnies verwacht zelf dat de exportlicentie halverwege maart opnieuw wordt afgegeven, zodat de afzet naar China weer op gang kan komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden