In Sleeswijk-Holstijn

Tönnies pompt veel geld in slachtlocatie

19 April 2017 - Wouter Baan

Tönnies gaat miljoenen euro’s investeren in een slachterij in Noord-Duitsland. Ruim 2 jaar geleden nam Tönnies slachterij Thomsen over in Kellinghusen(Sleeswijk-Holstein). Die slachtlocatie wordt nu klaargestoomd om met de modernste technieken varkens te slachten.

In totaal wordt er ongeveer 19,5 miljoen euro in de slachtlocatie gepompt. De verbouwing moet eind november klaar zijn. Al kan er volgens Frank Duffe, directielid bij Tönnies, eigenlijk niet gesproken worden van een verbouwing. 'Voor dierwelzijn- en milieuaspecten worden de modernste technieken geïnstalleerd, waarbij een hoge graad van automatisering wordt toegepast.' Daarom heeft het project, volgens Duffe, veel weg van nieuwbouw.  

30

duizend

slachtingen per week, in de toekomst

Slachtcapaciteit oprekken
Ook de slachtcapaciteit wordt opgerekt. Momenteel is er plek voor 12.000 varkens per week. In de toekomst moet de slachtcapaciteit groot genoeg zijn voor 1,7 miljoen slachtingen per jaar. Doorgerekend zijn dit ruim 30.000 slachtingen per week. Ook gaat Tönnies in Kellinghusen biologische varkens slachten.

Vanwege exporteisen worden runderen hier niet geslacht. Volgens Duffe zijn combinatieslachterijen eigenlijk niet meer van deze tijd.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden