Slachterij blijft één

Familie Tönnies begraaft eindelijk strijdbijl

21 April 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

Clemens en Robert Tönnies begraven eindelijk de strijdbijl. De neven hebben in meer dan 5 jaar tijd meerdere rechtszaken uitgevochten. De kern van de zaak was de macht binnen het vleesconcern, met zo’n 12,5 duizend medewerkers en een omzet van 6,3 miljard euro in 2016.

Dit maakte Tönnies vrijdagochtend, 21 april, bekend in een gezamenlijk persbericht. Met de reorganisatie van Tönnies zijn alle juridische geschillen opgelost.

Alle activiteiten onder dezelfde paraplu

Toch geen opsplitsing
Waar eerder nog sprake was van mogelijke opsplitsing, blijven alle activiteiten toch bij dezelfde holding. Robert (38) en Clemens (60) krijgen hierbij evenveel zeggenschap. Samen met een vijfkoppige bestuursraad gaan beide neven leiding geven aan het bedrijf.

Ook voor Maximilian Tönnies, de zoon van Clemens, is een rol weggelegd. Hij is naar voren geschoven, om zijn vader in de toekomst te kunnen opvolgen. De omstreden worstmakerij, Zur Mühlen Gruppe, wordt in het concern geïntegreerd. Dit bedrijf gaf eerder nog aanleiding tot het geschil, omdat Robert zich verraden voelde door de privéaankoop van Clemens. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Tinus 25 April 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874217/Familie-Tönnies-begraaft-eindelijk-strijdbijl-]Familie Tönnies begraaft eindelijk strijdbijl[/url]
Werd eens tijd!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden