Flink schadebedrag geëist

Rechtbank negeert excuses van slachterij Hilckmann

3 Mei 2017 - Wouter Baan

Het vermeende "faillissement" van Slachterij Hilckmann heeft een vervelend staartje. De rechtbank maakte woensdag 3 mei bekend dat de slachterij een schadevergoeding moet betalen die in de miljoenen euro’s kan oplopen.

Rechtbank negeert excuses 

De gemeente Nijmegen betaalde de slachterij in 2015 een voorschot van maar liefst 21 miljoen euro om de verhuizing mogelijk te maken. Die verhuizing kwam echter nooit tot stand, omdat de familie begin 2016 de stekker uit het bedrijf trok. De gemeente wil nu haar geld terug en eist een schadevergoeding. Hoeveel geld Hilckmann exact moet betalen is niet bekend. Het kan in elk geval oplopen tot enkele miljoenen euro’s.

Hilckmann vindt dat zij door marktomstandigheden werden gedwongen om te stoppen met het slachthuis. De rechtbank oordeelde echter dat dit onder het bedrijfsrisico valt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden