Teller staat op veertig

Aantal uitbraken PED-virus neemt toe

4 Mei 2017 - Wouter Baan

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) waarschuwt voor het PED-virus. Door de koude temperaturen kan het virus gemakkelijker overleven, waardoor het besmettingsgevaar aanwezig blijft. Sinds begin april zijn 13 varkensbedrijven positief getest.

Dit betekent dat het aantal uitbraken is toegenomen. In maart werd het virus namelijk nog maar bij 9 bedrijven geconstateerd. Tot dusver zijn er dit jaar 40 bedrijven positief getest op het PED-virus.

Wees voorzichtig met externe contacten

Vooral het zuiden van het land
Op al deze bedrijven was er sprake van diarree bij zeugen, vleesvarkens of biggen. In de meeste gevallen gaat het om bedrijven in het zuiden van het land.

Het GD roept daarom op om voorzichtig te zijn met alle externe contacten, via zowel personen, ongedierte als veewagens. Ook bij stijgende temperaturen kan het PED-virus nog actief zijn. De opgestelde hygiëneprotocollen dienen daarom in acht te worden genomen door alle betrokken partijen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden