Vanwege China

Tönnies gaat korten op berenvlees

21 Juni 2017 - Wouter Baan - 3 reacties

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft de uitbetalingsprijs van berenvlees naar beneden toe bijgesteld. Leveranciers van beren zijn slechter af dan voorheen. 

Volgens het ISN, de belangenbehartiger van Duitse varkenshouders, gaat de uitbetalingsprijs tussen de 4 en 6 cent per kilo omlaag. Het gaat zowel om rijpe als minder rijpe beren. Wel zijn rijpere dieren waarschijnlijk slechter af. Volgens de Duitse media komt deze beslissing waarschijnlijk voort uit het gegeven dat berenvlees slecht scoort op de Chinese markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Teun 21 Juni 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874929/tonnies-gaat-korten-op-berenvlees][/url]
Piëtrain vetter dan Duroc?
speklap 22 Juni 2017
word nu echt eens tijd om de berengeurdetectie goed aan te pakken, de soldeerbout methode is zo lek als een mandje, de berenkorting word gebruikt om het vlees met stuntprijzen de markt door te duwen, en niet voor een goede detectie en en verwerking van een aantal stinkers.
Gille 8 Augustus 2017
Het beste zou zijn ,terug castreren en dan is de heisa achterwege en het beste voor de consument en geen stinkboel meer .die geen vlees eten maken het meeste lawaai ,als dat aanhoud dit probleem gaat de boer tenonder
Mvg
blije big 8 Augustus 2017
Gille schreef:
Het beste zou zijn ,terug castreren en dan is de heisa achterwege en het beste voor de consument en geen stinkboel meer .die geen vlees eten maken het meeste lawaai ,als dat aanhoud dit probleem gaat de boer tenonder
Mvg

Helemaal de spijker op zijn kop. Het is ook de bedoeling van de voorstanders van niet castreren, dat het vleeseten helemaal stopt. Dat is het beste voor de dieren. Hoeven we ze niet te slachten ook.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden