Producent de dupe

Ook Westfleisch gaat korten op beren

6 Juli 2017 - Wouter Baan

De aversie bij Duitse slachterijen tegen berenvlees zet zich voort. Na Tönnies gaat nu ook Westfleisch korten op beren. Een flinke domper voor Duitse varkenshouders met het oog op het naderende castratieverbod bij biggen. 

Korting van 3 tot 5 cent per kilo slachtgewicht 

De aanpassingen in het uitbetalingsysteem bij Westfleisch vallen in dezelfde orde van grote als bij Tönnies. Dit betekent een korting van 3 tot 5 cent per kilo slachtgewicht. Volgens het ISN, de Duitse belangenbehartiger van varkenshouders, zijn varkenshouders de dupe van de wijzigingen die slachterijen doorvoeren. 

Nu de afzetmogelijkheden van berenvlees tegenvallen, wordt de producent gekort. Dit terwijl Tönnies in het verleden juist rooskleurige verhalen afstak over het vermarkten van berenvlees.

Naderende kloof
Vanaf 1 januari 2018 is het in Duitsland verboden om biggen onverdoofd te castreren. Daarom is het volgens het ISN noodzakelijk dat alternatieve maatregelen, zoals plaatselijk verdoven, in een stroomversnelling komen. Anders worden varkenshouders volgend jaar geconfronteerd met een onoverbrugbare kloof tussen markt en politiek.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden