Ondanks minder slachtingen

Duitsland zet meer varkensvlees af in Nederland

9 Augustus 2017 - Wouter Baan

De vleesproductie in Duitsland is dalende. In het eerste half jaar van 2017 produceerden slachterijen circa 85.900 ton minder vlees, een teruggang van 2,1% ten opzichte van vorig jaar. Qua afzet ziet Duitsland meer vraag vanuit Nederland.

Per saldo produceerden Duitse slachterijen, in de periode januari tot en met juni, circa 4 miljoen ton vlees, waarvan 2,7 miljoen ton varkensvlees was. De productie van varkensvlees slonk met 2,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

2,2

procent

minder varkensvlees geproduceerd 

De dalende vleesproductie is een gevolg van minder slachtingen. Met 28,6 miljoen slachtingen werden er 2,4% minder varkens geslacht. Ook werd er minder rund- en pluimveevlees geproduceerd.

Meer varkensvlees naar Nederland
In de periode van januari tot en met de maand mei exporteerde Duitsland 1.154 miljoen ton varkensvlees. Dat is een daling van ruim 5% ten opzichte van 2016. Die daling is vooral een gevolg van minder export buiten Europa.

Binnen Europa steeg de export namelijk met 2,9% tot 830.000 ton. Vooral de afzet naar Nederland nam fors toe, met 16% tot 153.000 ton. Daarmee is Nederland de belangrijkste afnemer van varkensvlees. Ook Groot-Brittannië (+8% tot 68.000 ton) en Polen (+11% tot 84.000 ton) importeerden meer varkensvlees uit Duitsland.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden