Inside: Varkensmarkt

In varkensland is het status quo wat de klok slaat

1 September 2017 - 1 reactie

Het ene moment lijkt er een sprankje hoop te gloren op de varkensmarkt en het volgende moment is daar niets meer van over. Daardoor laat de varkensmarkt zich lastig duiden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het zijn bijzondere weken in varkensland. De verwachting van een opleving van de varkensmarkt, na afloop van de zomervakantie, is nog steeds niet uitgekomen en levert per saldo een stabiele varkensmarkt op. De Duitse Internetbeurs is nog het meest beweeglijk geweest, maar is per saldo weer terug bij af op €1,75.

In Denemarken, Duitsland, België en Nederland bleven de varkensprijzen onveranderd, terwijl Frankrijk, Spanje en Italië neerwaarts muteerden.

In euro gerelateerde landen is weinig aan de hand

Dure euro
De blokkade voor een stijging van de varkensprijzen wordt onder andere veroorzaakt doordat het vlees niet duurder verkocht kan worden. Dit vanwege de ongunstige koersverschillen. Zo heeft de koers van de euro, ten opzichte van de dollar, de afgelopen week een voorlopig hoogtepunt laten zien van 1,1978, waardoor de verkoop van vlees naar dollar gerelateerde landen steeds meer weerstand oproept.

Ook de handel naar het Verenigd Koninkrijk verloopt door een voor Nederland ongunstige koersverhouding stroef, terwijl de vraag naar bijvoorbeeld bacon er wel is.

Ruim aanbod
Daarnaast melden handelaren zowel als slachterijen dat het aanbod van varkens ruimschoots voldoende is, maar dat de varkens na wat puzzelen uiteindelijk wel geplaatst worden. Wel zijn de varkens aan de zware kant.

Markt gedijt bij onveranderd

De moeite in de vleesverkopen en het aanbod van varkens, zouden normaal ingrediënten zijn die zorgen voor druk op de prijzen. Daar lijkt vooralsnog geen sprake van. Dit omdat signalen voor een verhoging ook ontbreken is onveranderd voor week 36 het hoogst haalbare.

De DCA Beursprijs 2.0 blijft voor week 36 voor de geslachte varkens staan op €1,62 en voor de levende varkens op €1,28.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden