Over Afrikaanse varkenspest

POV doet oproep aan Oost-Europeanen

12 September 2017 - Kimberly Bakker

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vraagt aan Oost-Europese medewerkers in de varkenssector om geen etenswaren mee te nemen vanuit hun thuisland. Dit vanwege het risico op verspreiding van de Afrikaanse varkenspest.

In het voedsel uit Oost-Europa kan het Afrikaanse varkenspest-virus zitten. Het meenemen van deze etenswaren kan het virus naar Nederland brengen. "Wij doen er als sector alles aan om de Afrikaanse varkenspest, die in Oost-Europa onder varkens en wilde zwijnen heerst, niet in Nederland te krijgen", aldus Ingrid Jansen, voorzitter van de POV. 

Geen voedsel mee en houden aan hygiëneregels

Strikte hygiëneregels
Behalve de oproep om geen voedsel mee te nemen vanuit hun thuisland, wordt ook gevraagd dat men zich aan strikte hygiëneregels houdt. "Wij vragen aan iedereen in de varkenshouderij om alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Zeker wanneer er varkensbedrijven worden bezocht, zijn de maatregelen van belang", vervolgt Jansen.

Sinds 2014 actief
Al sinds 2014 is de Afrikaanse varkenspest actief in Centraal- en Oost-Europa. Vooral in de Baltische staten, Polen, Tsjechië en Roemenië is de zeer besmettelijke dierziekte aangetroffen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden