Klinkende namen

Periferie steunt vitalisering varkenshouderij

22 September 2017 - Wouter Baan - 2 reacties

Agrifirm, ForFarmers, Topigs Norsvin en Vion verbinden zich als partner aan de Coalitie Vitalisering Varkenshouderij (ViVa). De Coalitie bestaat momenteel uit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Rabobank en het ministerie van Economische Zaken.

Volgens de 4 bedrijven is draagkracht en samenwerking cruciaal nu de Nederlandse varkenshouderij voor grote uitdagingen staat. Ook andere partners zijn volgens de bedrijven welkom om deel te nemen aan het vitaliseringsplan. "De krachten moeten gebundeld worden om alle schakels in de keten te versterken."

De komende 2 jaar zijn cruciaal  

Het doel van de Coalitie is om de kwaliteit, de transparantie en duurzaamheid te borgen in de Nederlandse varkenssector. Voorzitter Uri Rosenthal laat weten dat samenwerking moet zorgen voor betere verdiensten en het blijven bereiken van de veranderende consument. "Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid", stelt Rosenthal.

Parnterschap niet vrijblijvend 
Het aansluiten van de ketenpartijen in de Coalitie is de volgende stap in de uitvoering van het Actieplan Vitalisering Varkenshouderij. De komende 2 jaar worden volgens Rosenthal zeer belangrijk om het Vitaliseringsplan tot een succes te brengen.

Een partnerschap van de Coalitie is niet vrijblijvend, benadrukt Rosenthal. Het vraagt om afspraken nakomen en het beschikbaar stellen van financiële middelen. Bij de gevraagde financiële bijdrage geldt het 'draagkrachtprincipe'. Hierbij wordt rekening met de omvang van het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Joop 25 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10875967/periferie-steunt-vitalisering-varkenshouderij][/url]
Heel leuk, zo'n grote coalitie !! Misschien dat de stoppers nu wat betere financiële regeling tegemoet kunnen zien. Of dat nu tóch wordt ingezet op weghalen schotten tussen de sectoren?? Zodat ein-de-lijk ook de stoppers eens een goed gevoel krijgen bij POV lidmaatschap ... Het plan van Annie Schreijer is zo gek nog niet.
Jan 10 25 September 2017
Blijf dromen Joop.
De partners uit de periferie hebben allemaal belang bij zo veel mogelijk varkens.
Schotten blijven er als je dit clubje je wil laat opleggen wel tussen.
john 25 September 2017
schotten blijven

intensieve melkveehouders nemen de grond van de stoppers over, extensieve melkveehouders nemen de rechten van de stoppers over. Er moet eerst een grond gebonden melkveehouderij zijn voordat er over ontschotten gedacht kan worden.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden