POV

Boerenbusiness

Nieuws Varkens

Brede steun voor herkozen POV-voorzitter Verriet

Voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Linda Verriet, is door de leden van de POV voor een periode van vier jaar herbenoemd. Dat gebeurde gisteren (maandag 29 november) op de algemene ledenvergadering van de belangenorganisatie.
30 November 2021
Boerenbusiness

Interview Verriet en Duteweerd

POV praat met ministerie over liquiditeitssteun

De varkenssector heeft het zwaar. Hoge kosten en lage opbrengsten maken rendabel produceren vrijwel onmogelijk. Hoe kijkt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) naar de situatie en wat kan zij doen om bedrijven te ondersteunen? In gesprek met voorzitter Linda Verriet (foto) en directeur Theo Duteweerd.
11 November 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

'Kinderreclame over varkensvlees is misleidend'

te informeren over varkensvlees en de productie daarvan gebruikt misleidende en onjuiste informatie', zo concludeerde het Beroepscollege Reclamecode in het hoger beroep tussen de Producenten Organisatie Varkenshouderij en Stichting Varkens in Nood. Daarmee volgt het de uitspraak die de Reclame Code Commissie afgelopen december al deed.
22 Maart 2021
varkens - agri

Nieuws Zoönosen

Sectororganisaties dienen klacht in bij universiteit

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de organisaties van pluimveehouders LTO/NOP en NVP hebben een klacht ingediend bij de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Universiteit Twente. Volgens de organisaties beschuldigt de universiteit de Nederlandse varkens- en pluimveehouderij ten onrechte.
3 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Politiek

Oproep aan senaat tot verwerpen stikstofwet

De Eerste Kamer moet de stikstofwet verwerpen. Die oproep doen 3 belangenbehartigers voor de melkveehouderij (NMV), varkenshouderij (POV) en pluimveehouderij (NVP). Daarmee denken zij totaal anders dan bijvoorbeeld LTO Nederland en het NAJK die voor goedkeuring van de wet zijn.
9 Februari 2021
mest drijfmest

Achtergrond Mestbeleid

Belangenbehartiging krijgt buikpijn van mestplan

Veel belangenbehartigers hebben gereageerd op de nieuwe mestbeleid van landbouwminister Schouten. De reacties liegen er niet om. De vrijwel altijd correcte NAJK neemt de term 'schijtbeleid' in de mond, terwijl Cumela vreest voor het einde van de mestdistributie in Nederland. Een ding staat als een paal boven water: het ministerie heeft de lobby links laten liggen.
10 September 2020
Boerenbusiness

Interview Linda Jansen

'Krimp in de sector zorgt voor betere varkensprijs'

POV voorzitter Linda Janssen zet, eenmaal terug van vakantie, de agenda voor de komende maanden op een rij: 'Ik verwacht een krimp van 10% in de varkenssector, maar het is nu ook tijd voor vitalisering van de varkenshouderij, door overheidsbeleid, in plaats van alleen maar krimp.' 
17 Augustus 2020
stal hittestress

Achtergrond Hittestress

Wat te doen in de stal en op transport bij extreme hitte

Hij lijkt er dan toch te komen, de lang gevreesde hittegolf. Voor de komende week staat er geen spatje regen meer op de planning, enkel temperaturen boven de 30 graden. Niet alleen op het land of in de stal geeft dit problemen, maar ook tijdens de veetransporten.
7 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox