Voorop in varkensgenetica

DanAvl krijgt groen licht voor vernieuwing

29 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

DanAvl mag eindelijk starten met het nieuwe bedrijfsmodel. Hiermee wil het bedrijf de exportmarkten voor Denemarken vergroten. Dat maakt het bedrijf op donderdag 28 september bekend.

Het businessmodel van DanAvl werd de afgelopen periode getest op de markt. Na een aantal wijzigingen van de Deense Concurrentie- en Consumentencommissie heeft deze partij geen bezwaren meer tegen het nieuwe bedrijfsmodel. Met het nieuwe model wil het bedrijf Deense varkensproducenten de maximale opbrengst garanderen en de exportmarkten vergroten.

Het buitenland is overtuigd van Deense genetica
 

"In de afgelopen 10 jaar is de export van Deense fokvarkens en biggen behoorlijk toegenomen. Als Denemarken voorop kan blijven, als grootste exporteur van varkensgenetica, en tegelijkertijd een grotere exportmarkt kan creëren, dan is het noodzakelijk om een nieuw bedrijfsmodel te hebben dat daarop aanslaat", aldus Thomas Muurmann Hendriksen, toekomstig directeur van het nieuwe DanAvl.

Wat gaat er veranderen?
Het doel van het nieuwe bedrijfsmodel is het creëren van een wereldwijde speler, die met grote fokbedrijven in het buitenland kan concurreren. Dit geldt met name voor de onderstaande onderdelen:

  • De varkensgenetica blijven verbeteren. 
  • Het bouwen aan een sterke verkoop- en marketingorganisatie. 
  • Een verbetering van de service en het advies aan de klant voor, tijdens en na het inkoopproces.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden