Deense varkenssector

varkenshouderij varkens

Nieuws Varkens

Varkensprijs kijkt omhoog: internetbeurs plust 27 cent

De prijzen op de Duitse varkensbeurs maakten vanmiddag opnieuw een forse sprong omhoog. De stemming in de markt is duidelijk verbeterd, zo valt ook in de varkenshandel te bespeuren. De gemiddelde notering op de Duitse varkensbeurs steeg 27 cent in één week tijd.
1 Maart 2022
Danish Crown

Inside Varkens

Ook de Denen blijven met varkens zitten

In Denemarken worden dit jaar fors meer varkens geslacht in vergelijking met voorgaande jaren. De aanleiding hiervan ligt...
10 September 2021
varkenshouderij Denemarken

Inside Varkens

Deense varkensstapel in april het grootst in 14 jaar

Deense varkenshouders hielden op 1 april dit jaar flink meer varkens dan een jaar eerder. Er was sprake van groei in zowel het aantal zeugen als vleesvarkens. Hoe sterk was de groei precies?
28 Mei 2021
Danish Crown

Inside Varkens

Duurzaam vlees opent deuren voor Danish Crown

De Deense varkensslachter Danish Crown kijkt met een positief gevoel terug op de eerste 6 maanden van het gebroken boekjaar 2020/2021. Ondanks dat het netto resultaat een lichte daling liet zien is het bedrijf tevreden over de resultaten die in zeer uitdagende marktomstandigheden zijn behaald. De corona pandemie en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland hadden veel invloed op het bedrijf, maar door te focussen op duurzaamheid werden nieuwe internationale klanten binnengehaald aldus het concern.
27 Mei 2021
varkens

Inside Varkens

Denen exporteren minder en slachten meer

De Denen hebben over de eerste 3 maanden van het jaar meer varkens geslacht dan vorig jaar. Dit vanwege een grotere varkensstapel en een ruimer aanbod slachtvarkens. De exportcijfers van levende varkens lag namelijk beduidend lagers, zo blijkt uit de Deense statistieken.
5 Mei 2021
varkenshouderij Denemarken

Inside Varkens

China drijvende kracht Deense varkensexport

Deense varkensvlees exporteurs hebben in 2020 ondanks de coronacrisis goede zaken gedaan op de exportmarkten. De totale uitvoer steeg met 6,3% naar 1,92 miljoen ton. Ook hier was het de Chinese vraag die het export volume een boost gaf. Naast China blijft de Europese markt van grote waarde voor de Deense varkenshouderij.
31 Maart 2021
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown gaat capaciteit weer vergroten

Danish Crown is voornemens haar slachtcapaciteit in Denemarken weer uit te breiden. Het bedrijf lijkt de coronaperikelen onder controle te hebben. Sinds vorig najaar was het aanbod varkens te groot voor de capaciteit en besloot het bedrijf zelfs een B-prijs voor het overaanbod in te voeren.
26 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Fors meer Deense varkens aan slachthaak in 2020

In Denemarken is het aantal varkensslachtingen ondanks de coronacrisis behoorlijk toegenomen. De toename werd gestimuleerd door een sterkere varkensvleesexport richting Azië.
1 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief