Historisch moment

Zuid-Korea open voor Braziliaans varkensvlees

2 Oktober 2017 - Wouter Baan

Zuid-Korea heeft de grens geopend voor varkensvlees uit Brazilië. Daarmee krijgen de Braziliaanse vleesexporteurs voor het eerst in de geschiedenis toegang tot het Aziatische land.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben vorige week 3 Braziliaanse slachterijen, waaronder BRF SA, fiat gegeven om het land te voorzien van varkensvlees. De erkende slachterij van BRF SA ligt in de staat Santa Catarina in de stad Campos Novos.

Op papier veel potentie 

Veel potentie
Op papier kan er in de toekomst een serieuze handelsstroom op gang komen tussen beide landen. Zuid-Korea is namelijk de vierde grootste importeur op de wereldmarkt. In 2016 importeerde het land 615.000 ton varkensvlees, dit jaar komt daar waarschijnlijk 15.000 ton bij. Een gemiddelde Zuid-Koreaan eet jaarlijks 40 kilo varkensvlees. Vooral de varkensbuiken zijn geliefd in het Aziatische land.

Brazilië is op zijn beurt de vierde grootste exporteur van varkensvlees. Het exportvolume stijgt dit jaar met ruim 8% tot 900.000 ton. De export van Braziliaanse exporteurs stoelt de laatste jaren vooral op Rusland. Dat de barrière met Zuid-Korea wordt opgeheven, valt dan ook in goede aarde bij de vleesexporteurs.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden