Russische varkenssector

Tonnies

Nieuws Varkens

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

De Duitse varkensslachter Tönnies verkoopt haar eigen productielocaties in Rusland. De Russische tak van de vleesgigant, genaamd APK Don, omvat ook een mengvoerfabriek en een akkerbouwbedrijf. De overnameprijs zou volgens Russische media $290 miljoen bedragen.
8 September 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

Russische vleesgigant investeert miljarden

De Cherkizovo Group, de grootse vleesproducent in Rusland, gaat de komende jaren flink investeren. De productiecapaciteit van zowel varkensvlees als pluimvee wordt flink opgeschroefd.
10 Juni 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Rusland verwacht lagere productiegroei door AVP

De Afrikaanse varkenspest (AVP) situatie in Rusland wordt er dit jaar niet minder op, er zijn dit jaar al meerdere uitbraken gemeld. De sector stelt daarom de verwachting voor de varkensvleesproductie in 2021 naar beneden bij. Wat zijn de exportverwachtingen?
12 April 2021
rusland

Nieuws Rusland

10 bedrijven produceren helft Russische varkens

In Rusland concentreert de varkensproductie steeds verder. De 10 grootste Russische industriële varkensproducenten hebben de productie vergeleken met het landelijk gemiddelde bovengemiddeld sterk uitgebreid. Dat meldt Russische verbond van varkenshouders. Volgens het verbond zouden de top-10 bedrijven de productie met 17,5% vergroot hebben tot een totaal van 2,55 miljoen ton (levend gewicht). De sterke expansie van deze grote producenten geven Rusland de mogelijkheid een netto exporteur te worden.
25 Maart 2021
varkens - agri

Inside Varkens

De rol van Rusland in de varkensmarkt

Rusland is, na de ineenstorting van de Sovjet-Unie, jarenlang een van de grootste importeurs van varkensvlees geweest. Dit is verleden tijd. De Russische varkensmarkt is ondertussen zo goed als zelfvoorzienend én het land is daarnaast een van de goedkoopste producenten ter wereld geworden. Welke rol speelt het nu op de wereldwijde varkensmarkt?
12 Februari 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Rusland op weg naar meer varkens dan Duitsland

Het aantal varkens in Rusland is het afgelopen jaar flink gestegen. Begin 2021 waren daar 2,8% meer varkens dan vorig jaar. Naar verwachting gaat de Russische varkensstapel het aantal varkens in Duitsland overtreffen.
4 Februari 2021
varkenshouderij varkens - agri

Achtergrond Varkens

Russische varkenssector met sprongen vooruit

De varkenssector in Rusland weet zich goed te ontwikkelen dit jaar. De varkensvleesproductie is aanzienlijk gegroeid en ook de exportcijfers komen fors hoger uit dan vorig jaar. Het land heeft zelf de overstap gemaakt van grootschalig vlees importeren naar exporteren. Wat zijn de verdere ambities?
20 November 2020
varkens - agri

Inside Varkens

Kan Rusland hogere varkensprijs vasthouden?

De Russische varkensprijs is in vergelijking met het begin van het jaar verdubbeld. De prijsstijging komt vooral uit een sterkere export en een verhoogde binnenlandse consumptie. Kan dit prijsniveau worden vastgehouden?
31 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox