Vleesproductie Rusland groeit

Cherkizovo verkoopt fors meer varkensvlees

30 Oktober 2017

Cherkizovo, de grootste vleesproducent van Rusland, heeft in de eerste 9 maanden van dit jaar 13% meer varkensvlees verkocht dan in diezelfde periode vorig jaar. De resultaten zijn te danken aan de importban die Rusland hanteert op Europees varkensvlees.

Cherkizovo produceerde tot en met september in totaal 148.700 ton varkensvlees. De vleesproducent zag in die periode ook de verkoop van pluimveevlees met 4% toenemen. Dit terwijl de verkoop van verwerkte vleesproducten met 5% toenam.  

Bedrijf wil brutowinst verdubbelen 

Stevige groeiplannen
Rusland hanteert sinds 2014 een importban op Europees varkensvlees. Sindsdien is de Russische productie van varkensvlees met 500.000 ton gegroeid tot krap 3 miljoen ton in 2017.

Cherkizovo profiteert hiervan en ambieert ook voor dit jaar serieuze doelstellingen. In juni liet CEO Serei Mikhailov weten dat het bedrijf in 2017 ruim 1 miljoen ton vlees wil produceren. Daarbij streeft de vleesgigant naar een verdubbeling van de brutowinst. In 2016 bedroeg die 10,3 miljard roebel (€152,7 miljoen).

Om de doelstellingen te realiseren, heeft Cherkizovo de productie van varkensvlees in de regio’s Voronezh en Lipetsk uitgebreid. Hoeveel de productie is toegenomen, wil het bedrijf niet zeggen. Sinds enkele jaren breidt het bedrijf aan de lopende band uit.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief