In alle 3 de regio's

Regeling Omgevingskwaliteit ruim overtekend

10 November 2017 - Kimberly Bakker - 2 reacties

De Regeling Omgevingskwaliteit (ROK) is ruim overtekend, in alle 3 de regio's. Er hebben zich 57 varkensbedrijven aangemeld. Dat meldt het Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij (OBV) op vrijdag 10 november.

Mede-auteur is Bart-Jan van Zandwijk

In regio 'zuid' hebben 32 bedrijven zich aangemeld, in regio 'oost' 13 en er zijn 12 aanmeldingen uit regio 'overig' gekomen. Het OBV gaat de aanmeldingen nu toetsen aan de voorwaarden die voor de regeling zijn gesteld. Daarnaast zal de geurimpact per locatie berekend worden.

Regeling voorziet in een behoefte

Regeling ruim overtekend
Het budget voor de ROK bedraagt €8 miljoen. Daarmee kan het OBV zo'n 35 bedrijven ondersteunen bij de bedrijfsbeëindiging. Dat betekent dus dat de regeling, met 57 aanmeldingen, ruim is overtekend. "Het is een bewijs dat de regeling voorziet in een behoefte", zo laat Paul Jansen, Ontwikkelingsbedrijf Varkenshouderij, weten. 

De deelnemende varkenshouders krijgen een financiële vergoeding om verantwoord te kunnen stoppen met hun bedrijf, mits deze op een locatie ligt die weinig toekomstperspectieven biedt.

Uiterlijk in januari bericht
De varkenshouders, die deelnemen aan de ROK, krijgen uiterlijk in januari 2018 bericht over hun aanvraag en of deze wel/niet is gehonoreerd. De geselecteerde locaties moeten uiterlijk 1 januari 2019 hun intensieve veehouderijbedrijf beëindigen en dan vervalt tevens hun vergunning.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
john 10 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10876531/regeling-omgevingskwaliteit-ruim-overtekend][/url]
Is het ook echt een verschil of hebben er vooral bedrijven zich gemeld die anders ook wel gestopt waren door natuurlijk verloop en krijgen zij een mooi centje mee?
Frans 11 November 2017
Dat is het leuke van subsidies John. Deze gaan ook naar graantelers, koeienmelkers en varkenstallenbouwers (Vamil) die anders ook wel zouden telen, melken en bouwen.
john 11 November 2017
dat zijn dan wel subsidies die zinvoller besteed zijn dan een oprotpremie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden