Slachtingen wel omlaag

Deense varkensstapel heeft groei goed te pakken

20 November 2017 - Wouter Baan

De Deense varkensstapel is in het afgelopen jaar met 3% gegroeid. Dit blijkt uit de oktobertelling van 'Statistics Denmark'. Sinds juni is de groei in een versneld tempo gekomen. Het aantal slachtingen loopt wel fors terug.

De Deense varkensstapel bestond in oktober uit 12,6 miljoen varkens, waarvan ruim 1,24 miljoen zeugen. Net als de totale varkensstapel, is ook de zeugenstapel met 3% gegroeid. Gezien het aantal gelten met 3% is toegenomen, tot 225.000, is de nodige aanwas op komst. Het aantal biggen is zelfs met 6% toegenomen tot 2,59 miljoen. Het aantal vleesvarkens, zwaarder dan 50 kilo, is echter met 2% geslonken tot 2,89 miljoen.

Slachtingen omlaag
De daling van het aantal vleesvarkens correspondeert met het aantal slachtingen in Denemarken. De Deense varkenssector kampt al het hele jaar met teruglopende slachtcijfers. Tot dusver is er in 2017 ruim 5% minder geslacht dan vorig jaar.

Deze dalende trend komt mede doordat Deense varkenshouders steeds vaker levende varkens naar het buitenland (Duitsland) exporteren. In de eerste half jaar van 2017 nam de export van levende varkens met 5% toe.  Dit jaar 5% minder slachtingen in Denemarken. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden