Inside: Varkensmarkt

Slachterijen draaien volle bak door

8 December 2017 - Wouter Baan

Dat de slachtlijnen op volle toeren draaien, is duidelijk op te maken aan de slachtcijfers in Europa. In Duitsland is er sprake van een slachtrecord, terwijl ook in Nederland de haken gemakkelijk volstromen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Nederland zijn vorige week 317.000 varkens geslacht. Dit zijn er 2.000 minder dan in de week daarvoor, maar wel circa 5% meer dan in dezelfde week vorig jaar. De gewichten blijven voor de derde week op rij gelijk (96,60 kilo). Daarmee zijn de geslachte varkens gemiddeld 1,56 kilo zwaarder dan vorig jaar.

Tot Kerst oplopende slachtcijfers

Slachtrecord in Duitsland
In Duitsland is, met 1.048.004 geslachte varkens, sprake van een voorlopig slachtrecord. Ten opzichte van dezelfde week vorig jaar zijn er zo’n 10.000 varkens meer geslacht. Normaal gesproken piekt het Duitse slachtcijfer in de week voor Kerst. Dit betekent dat het record waarschijnlijk nog overtroffen wordt. De gewichten gaan wel een halve kilo terug tot 98,038 kilo.

In Frankrijk ligt het slachtcijfer het dichtst bij het niveau van vorig jaar. Met 377.230 slachtingen zijn er krap 1.000 varkens meer geslacht dan vorig jaar. Ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde ligt het slachtcijfer echter een half procent achter.Niet eerder dit jaar hingen er in Duitsland zoveel varkens aan de slachthaken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden