Onderzoeksagenda POV

1,2 miljoen euro voor onderzoek in varkenssector

29 Januari 2018 - Wouter Baan

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft een onderzoeksagenda opgesteld voor de varkenshouderij. Voor de periode van 2017 tot en met 2020 is €1,2 miljoen onderzoeksgeld beschikbaar gesteld. Het gaat onder meer om thema’s als berengeur en bigvitaliteit.

In een persverklaring laat de POV weten dat onderzoek belangrijk is voor de kostprijspositie van de Nederlandse varkenssector. Na het wegvallen van de Productschappen was hier geen collectieve financiering meer voor. Daar brengt de producentenorganisatie verandering in door een onderzoeksagenda op te stellen. Daarbij wordt gemikt op samenwerking met het bedrijfsleven en de overheid.

LNV financiert
De thema’s waar de POV de komende jaren aandacht aan wil geven, zijn: bigvitaliteit, staartbijten, berengeur, data en antibioticareductie. Varkenshouder Bart Verhees (portefeuillehouder Onderzoek en Innovatie) is vanuit het dagelijks bestuur van de POV als kartrekker naar voren geschoven. Van de €1,2 miljoen wordt 50% gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden