Nieuws Bedrijfsovername

Nederlands baconbedrijf komt in Deense handen

5 Juni 2018

Tulip Food, het dochterbedrijf van Danish Crown, heeft de Nederlandse baconspecialist en vleeswarenbedrijf Zandbergen overgenomen. Er is niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is.

Tulip Food is een grote leverancier van vleeswaren en worstproducten over de hele wereld. Met de overname van Zandbergen wil het bedrijf haar positie op de Europese markt verder versterken. Kasper Lenbroch, CEO bij Tulip Food, is content met de overname. "Zandbergen heeft zich door de jaren heen positief ontwikkeld. Wij willen hun indrukwekkende autonome groei verder voortzetten."

Management blijft aan
De dagelijkse leiding bij het familiebedrijf Zandbergen uit Haarlem (Noord-Holland) is in handen van de broers Robert en Erik Zandbergen. Net als de rest van het management blijven zij aan na de overname. "We zien ernaar uit om verder te gaan met Tulip Food en voorzien vele synergievoordelen", aldus Robert Zandbergen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesgigant Danish Crown reorganiseert in Duitsland

Nieuws Jaarcijfers

Danish Crown ondanks recordwinst niet tevreden

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat honderden uitbeners

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox