Nieuws Bedrijfsovername

De Heus versterkt positie in Servië

11 Juli 2018 - Kimberly Bakker

Voerfabrikant De Heus heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de Servische mengvoederfabriek Komponenta. Door de overname komt het aantal productielocaties van De Heus in Servië uit op 2 stuks.

De Heus geeft aan dat de vraag naar rundvee-, pluimvee- en varkensvoeders van in Servië sterk toeneemt. De voerfabrikant hoopt met de aankoop van de fabriek snel in te kunnen spelen op de groeiende vraag.

Herinrichting van de fabriek
De fabriek moet wel helemaal opnieuw ingericht worden, om zodoende te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van De Heus. De Heus kiest ervoor om de productielijn te vernieuwen en te voorzien van de meest geavanceerde productietechnieken. De verwachting is dat de herinrichting aan het einde van 2018 afgerond is, waarna de fabriek in gebruik genomen kan worden.

"Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, gaan we ook de capaciteit van onze andere fabriek in Servië verder uitbreiden. De 2 fabrieken moeten uiteindelijk een gezamenlijke productiecapaciteit van 260.000 ton hebben", zegt Darko Sadzak, general manager van De Heus Servië. "Daarnaast is de nieuwe fabriek zeer gunstig gelegen, waardoor we ook gemakkelijk veehouders in Zuid-Servië, Kosovo, Macedonië en Albanië kunnen bereiken."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden