Nieuws POV

Jansen en Douma stappen in november op

31 Augustus 2018 - Kimberly Bakker

Op 31 augustus hebben Ingrid Jansen en Eric Douma, respectievelijk de voorzitter en vicevoorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), bekendgemaakt dat zij tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) in november afscheid zullen nemen van de organisatie.

De voorzitters van de organisatie melden dat, nu er 1 belangenbehartiger is voor de varkenshouderij, de POV een solide basis heeft gecreëerd. Daardoor vinden zij dat ze hun doelen bereikt hebben. Jansen en Douma zullen tijdens de ALV in november afscheid nemen. 

'Varkenshouders weer onder 1 dak'
Jansen heeft haar doelen bereikt: "De varkenshouders bevinden zich weer onder 1 dak en spreken weer met 1 geluid. Als we de eenheid bewaren, kritisch naar onszelf durven zijn, goed naar de buitenwereld luisteren en initiatieven nemen, dan heeft de sector met de POV een basis om antwoorden te geven op maatschappelijke discussies."

Jansen vindt het na 4 jaar tijd om het stokje over te dragen. "Ik weet zeker dat er een goede opvolger wordt gevonden, die hier verder aan gaat werken." Volgens de POV is het voorzitterschap van Jansen niet ongemerkt voorbijgegaan. " Niet alleen omdat de sector vooruitstrevend was door een jonge vrouw aan het roer te zetten, maar ook door wat er is bereikt", zo schrijft de organisatie.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Ook vicevoorzitter Douma zegt zijn doelen bereikt te hebben: "We zijn momenteel waar we wilden komen. De POV is klaar voor een nieuw begin en anderen kunnen nu op ons werk verder bouwen. We hebben ervoor gekozen om ons vertrek nu aan te kondigen, zodat er voldoende tijd is om naar kandidaten te zoeken die de POV-kar de toekomst in gaan trekken."

Bestuur is toch verrast.
De overige leden van het Dagelijks Bestuur zijn verrast door het besluit van Jansen en Douma. "We hebben echter wel begrip voor hun besluit en hebben bewondering voor wat zij samen hebben neergezet." De vertrouwenscommissie van de POV zal zich nu richten op het zoeken van opvolgers. Die opvolgers zullen dan tijdens de ALV in november bekend worden gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden