Shutterstock

Inside Varkens

Duitse biggenprijs koerst af op diepterecord

24 September 2018 - Wouter Baan - 7 reacties

Alles wat tegen kan zitten, zit tegen op de biggenmarkt. Er is niets wat de biggenprijzen kan stutten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uitbraak van de Afrikaanse varkenspest zorgt allereerst in België voor grote problemen, maar ook in andere landen zijn de gevolgen merkbaar. De mogelijkheid dat het virus ook in andere landen opduikt, maakt Europese vleesvarkenshouders onzeker en terughoudend om op te leggen.

De handelaren krijgen het aanbod simpelweg niet geplaatst. De afzet dat naar Spanje kan, wordt vertraagd door de strenge controleprocedures. Ook bij 'dumpprijzen' komt er geen vraag los. Naar verluidt hangen er legio koppels (vrije) biggen boven de markt.

Historisch lage niveaus
De Duitse biggenprijs koerst af op het laagste niveau ooit. De Nord/West-biggenprijs is met €2,50 gedaald tot €32 per big. De trendmelding voor deze week wijst een verdere verlaging (-€3) aan, waarmee de Duitse biggenprijs op het laagste niveau ooit zou uitkomen. Tot nu toe was een prijsniveau van €30 per big de absolute onderkant van de markt.

De DCA BestPigletPrice zakt met €1,50 tot €25 per big. Daarmee wordt het verschil met de Duitse prijs kleiner. Het enige dat de markt kan stutten, is een kleiner aanbod. Op korte termijn zijn daar geen aanknopingspunten voor. Op de langere termijn is de hoop dat een krimp in de Europese zeugenstapel voor een krapper biggenaanbod gaat zorgen.

Vion: onveranderd
De varkensprijs van Vion blijft verrassend staan op €1,41 per kilo. Op basis van de neerwaartse mutatie in Duitsland was een verlaging te verwachten. Vion heeft echter anders besloten, al zegt de slachterij wel dat de afzet van varkensvlees zeer moeizaam gaat.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden