Nieuws Varkenshouderij

Jansen en Douma per direct weg bij POV

17 Oktober 2018

Ingrid Jansen en Eric Douma, voorzitter en vicevoorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), leggen per direct hun taken neer. Daarmee komt hun vertrek 1 maand eerder dan gepland.

Het bovenstaande melden verschilende agrarische media. De reden van de breuk is verdeeldheid onder de leden van de POV. De 2 personen in kwestie zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Officiële verklaring
Een woordvoerder van de POV laat weten dat er donderdag 18 oktober nog een bestuursvergadering gepland staat. Daarna volgt er een officiële persverklaring.

Met het opstappen van Jansen en Douma komt het volledige zeggenschap te liggen bij de reeds zittende bestuursleden. De leden hebben vervolgens inspraak bij de komende algemene ledenvergadering (ALV) die gepland staat in november.

Tweede vertrek 
Het is overigens niet de eerste keer dat beide bewindslieden opstappen. Zo’n 1,5 jaar geleden legden ze ook hun taken neer, als gevolg van bestuurlijke onvrede. Naderhand keerden ze weer terug.

De opvolgers van Jansen en Douma zullen waarschijnlijk tijdens de ALV in november bekend worden gemaakt. De POV geeft aan met meerdere kandidaten in gesprek te zijn.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Brede steun voor herkozen POV-voorzitter Verriet

Interview Verriet en Duteweerd

POV praat met ministerie over liquiditeitssteun

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief