Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs pakt stijgende lijn snel weer op

7 Januari 2019 - Wouter Baan

Rond de jaarwisseling onderbrak de DCA BestPigletPrice even de opwaartse lijn, maar die onderbreking duurt niet lang. De notering slaat deze week namelijk opnieuw de weg naar boven in.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmark staat ook begin januari in het teken van krapte. Doordat er in de afgelopen week 1 handelsdag (1 januari) uitviel, kwam de krapte minder aan het licht. Daardoor stabiliseerde de DCA BestPigletPrice op €36,50 per big. De notering van Vion pluste in week 1 wel met €0,50 per big tot €37 per big (inclusief 9% btw).

Ondertussen komt de krapte weer tevoorschijn. Dit blijkt eveneens uit de aflevergewichten, die volgens sommige handelaren met de week lager worden. Handelaren spreken daarbij van een goede vraag. Wel vinden de vleesvarkenshouders de verhogingen soms wat (te) snel gaan, gezien de varkensprijzen op korte tot middellange termijn geen aanstalten maken naar boven. Dit neemt niet weg dat het perspectief op de markt niet slecht is, maar dat moet uiteraard nog wel blijken. De varkensprijs van Vion blijft voor week 2 staan op €1,39 per kilo.

Export loopt goed
De eerste notering van de Nord/West-biggenprijs is onveranderd (€36,50 per big). Ook uit Duitsland komen verhalen dat het aanbod krap; iets wat wordt bevestigd door Nederlandse exporteurs. Dit verklaart waarom de trendmelding voor deze week is vastgesteld op een plus van €1 per big. Naast de goede afzetmogelijkheden in Duitsland zijn ook de Spanjaarden aan de markt.

Hoewel sommige handelaren bij DCA-Markets opnieuw voor 'onveranderd' pleiten, wijst het zwaartepunt van de opgaven opnieuw een verhoging aan. De BPP stijgt zodoende met €0,50 tot €37 per big (exclusief btw).

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden