Shutterstock

Nieuws Japan

Japan zet leger in tegen klassieke varkenspest

6 Februari 2019 - Tim Roetman

Japan heeft het leger ingezet om de verspreiding van klassieke varkenspest een halt toe te roepen. Het leger moet helpen met het ruimen van dieren.

De teller van het aantal geruimde varkens staat inmiddels op 15.000. Dat is een verdubbeling sinds begin januari, wat betekent dat het tempo fiks opgeschroefd is. De Japanse overheid heeft woensdag 6 februari zelfs het leger ingeroepen om 6.600 varkens te ruimen op een bedrijf in de stad Toyota. Deze uitbraak zorgt ervoor dat de dierziekte nu in 5 van de 47 prefecturen (vergelijkbaar met provincies) is aangetroffen.

Kritieke fase
Het eerste geval van klassieke varkenspest werd in september in de stad Gifu aangetroffen. Bij die uitbraak werden 2.500 dieren geruimd, Echter, sindsdien heeft de overheid nog geen grip gekregen op het virus. Er zijn wel diverse vaccins beschikbaar tegen klassieke varkenspest, maar dat lijkt nog niet effectief tegen de verspreiding.

Japan heeft ondertussen maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Bij een uitbraak mogen in de omliggende 10 kilometer geen varkens vervoerd worden. Takamori Yoshikawa, de Japanse minister van Landbouw, liet eerder al weten dat de sector zich in een kritieke fase bevindt.
 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden