ForFarmers

Nieuws voer

Het doek valt voor Britse fabriek ForFarmers

19 Februari 2019 - Tim Roetman

ForFarmers laat dinsdag 19 februari weten dat het een mengvoerfabriek in het Verenigd Koninkrijk gaat sluiten. Het voerbedrijf meldt dat de beslissing is genomen om kosten te besparen.

De mengvoerfabriek van ForFarmers in Blandford produceert mengvoer, zowel biologisch als gangbaar. De productie wordt overgenomen door 2, volgens het voerbedrijf, modernere fabrieken elders in het Verenigd Koninkrijk. Door de productie te verplaatsen, verwacht ForFarmers flink in de kosten te kunnen snijden. 

De ambitie was in 2017 om voor 2020 circa £5 miljoen te besparen, maar dit plan heeft vertraging opgelopen door een tekort aan chauffeurs in het Verenigd Koninkrijk. Dat zorgde er tevens voor dat de vervoerskosten flink opliepen. Er is nog geen nieuwe doelstelling naar buiten gebracht.

30 werknemers
De deuren van de fabriek in Blandford gaan pas in het tweede kwartaal van 2019 definitief dicht. Wat er met de 30 werknemers gebeurt, is nog niet bekend. Een woordvoerder van ForFarmers zegt dat het geen zekerheid is dat zij op straat komen te staan.

De koers van ForFarmers wordt niet beïnvloed door deze mededeling. De koers is dinsdag 19 februari, 3 uur na de beursopening, met slechts 0,12% gedaald. Het aandeel van ForFarmers, genoteerd op Euronext, is €8,31. Het aandeel van het bedrijf is al sinds de start van 2019 stabiel, terwijl daarvoor een dalende trend plaatsvond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Analyse Voer

Rust bij ForFarmers uit zich nog niet in beurswaarde

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox