Shutterstock

Nieuws Dierenwelzijn

Duitse varkenshouder de bak in voor dierenleed

19 Maart 2019 - Wouter Baan - 2 reacties

Een 56-jarige varkenshouder uit het Duitse Merklingen, dat in de deelstaat Baden-Württemberg ligt, is vrijdag 15 maart tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Dit vanwege het schenden van het dierenwelzijn.

Op het varkensbedrijf werden honderden zwaar verwaarloosde (en soms zelfs dode) varkens gevonden. De zaak kwam in 2016 aan het licht toen diverse dierenactivisten op het bedrijf filmopnames gemaakt hadden van de misstanden.

Bekend
De varkenshouder in kwestie had een bedrijf met 1.600 vleesvarkens en heeft alle beschuldigingen bekend. Op basis daarvan kondigde de rechter een gevangenisstraf van 3 jaar aan. Daarnaast heeft hij een levenslang verbod gekregen op het houden van dieren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Guusje55 20 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10881736/duitse-varkenshouder-de-bak-in-voor-dierenleed]Duitse varkenshouder de bak in voor dierenleed [/url]
Honderden dieren dood in de Oostvaardersplassen ,waar waren de dieren activisten?
schoenmakers1 20 Maart 2019
Het maakt niet uit wat er gebeurd, als het maar volgens de regels is. Oostvaardersplassen moet de natuur zijn gang gaan, dus dierenleed mag ook. Bij boeren is alles momenteel aan onwerkbare regeltjes gebonden, dus je doet altijd wel iets verkeerd, nog een voorbeeld, 40-45, wat er toen met bepaalde bevolkingsgroepen gebeurde was ook volgens de regels van toen, dus dat was ook geoorloofd
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden