Shutterstock

Inside Varkens

Europese varkensprijzen blijven aantrekken

10 April 2019 - Tim Roetman

De varkensprijzen in Europa zijn wederom gestegen. Dit heeft veelal te maken met de grote vraag vanuit China, wat al enkele weken de prijzen van Europese varkens omhoog trekt. Dit blijkt uit de ISN varkensprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Spanje noteert ook in week 15 de hoogste varkensprijs, want de Spaanse varkensprijs komt uit op €1,76 per kilo geslacht gewicht. Dat betekent dat de prijs met €0,07 gestegen is. Ook in de andere belangrijke Europese varkenslanden zijn de prijzen gestegen; zo noteert de Duitse varkensprijs een plus van €0,10, tot €1,65 per kilo.

Nederland nadert Frankrijk
De Franse varkensprijs noteert €1,59 per kilo, waarmee de prijs met €0,06 is gestegen. In de prijsvergelijking van ISN komt de Nederlandse prijs uit op €1,58 per kilo, wat betekent dat de varkensprijs met €0,08 is gestegen. De Belgische en Deense varkensprijzen zijn ook gestegen. Deze noteren nu respectievelijk €1,56 (+€0,10) en €1,50 (+€0,09). 

De vraag vanuit China is in de afgelopen periode enorm toegenomen. Dit komt vooral door de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Daardoor is ook de varkensstapel in China naar verluidt flink geslonken. Om de bevolking toch van varkensvlees te voorzien, heeft China dus geen andere keuzen dan varkensvlees te importeren. Dit werkt nu door in de Europese varkensprijzen.

Slachtgewicht daalt
Naast de toegenomen vraag vanuit China, neemt ook het varkensaanbod af. Niet alleen in aantallen, maar ook in slachtgewicht. Of deze stijgingen doorzetten, is nog maar de vraag. Dit omdat het aanbod nog altijd relatief schaars is, al zijn er ook berichten dat de Chinese importeurs niet meer bereid zijn de hoge Spaanse varkensprijzen te betalen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden